Programma Start Moving

​Neem de regie in jouw leven en ga dansend door het leven in 5 maanden

START MOVING
Heb je het gevoel dat er nog veel meer in je zit? Ben je op zoek naar meer flow? Wil je geen oké leven, maar een fantastisch leven? Is het nu echt tijd om jouw dromen waar te maken? En om optimaal gebruik te maken van jouw kwaliteiten? Kortom wil je nu echt dansend door het leven gaan?

Veel mensen hebben hun leven op papier prima op orde, maar toch mist er nog iets of hebben het gevoel dat er nog veel meer in zichzelf, in hun carrière en het leven zit. Herken je dat? De dingen die je doet geven je niet veel energie meer. Je bent regelmatig hartstikke moe of gefrustreerd, zonder dat je precies snapt waarom. Of misschien geeft je lichaam je andere signalen dat er iets moet veranderen. Je wilt je weer lekker energiek voelen. Je vraagt je regelmatig af of het niet anders zou kunnen, beter.

Je voelt dat het tijd is voor verandering, maar weet niet zo goed waar je moet beginnen. Wat wil ik dan anders? En hoe pak ik dat dan aan? Veel mensen komen niet in actie, en gaan door in de waan van de dag en blijven hopen dat dingen anders zullen worden. Maar wat als jij dat wel zou doen? Wil jij de regie nemen over jouw leven en ontdekken wat je nu écht wilt, dan past dit programma helemaal bij jou. Wordt de choreograaf van jouw leven!

PROGRAMMA
Met het programma ‘Start Moving’ bewegen we jou om het beste uit jezelf, je werk en het leven te halen. In 5 maanden ga je op ontdekkingstocht naar wat echt belangrijk voor jou is en ga je stappen zetten om jouw droomleven te leiden. Door te weten wat jou drijft, waar je energie van krijgt en wat jouw superpowers zijn, wordt duidelijk wat je echt wilt en waar jij gelukkig van wordt. Daardoor kun je gaan dansen door het leven! 
 
Tijdens het programma krijg je heel veel inzicht in jezelf en in wat jij nodig hebt. Ook ga je concreet aan de slag om zelf de regie over jouw leven te nemen en je leven op jouw manier in te richten. Tijdens de veelzijdige, dynamische live dagen komen we samen in beweging. Want samen kom je veel verder dan alleen. Verandering is spannend en het is heel belangrijk om mensen om je heen te verzamelen die ook in beweging zijn, die je scherp houden, aanmoedigen en met wie je je successen kunt vieren!

We dagen jou uit om in actie te komen en daadwerkelijk jouw droomleven te realiseren en de choreograaf van jouw leven te worden. Kom in beweging!

VOOR WIE
Het programma ‘Start Moving’ is speciaal bedoeld voor mensen die het maximale uit het leven willen halen en die continue in beweging willen blijven. Door met zelfvertrouwen eigen keuzes te maken en goed te luisteren naar hun gevoel. Te leven op hun manier.

‘Start moving’ is een dynamisch programma, omdat wij er heel erg in geloven dat je het meest leert als je ook letterlijk in beweging bent en plezier beleeft. We halen inspiratie uit onder andere onze dansachtergrond, maar het programma is zeker niet alleen voor dansers bedoeld.

RESULTAAT
In het programma gaan we aan de slag met de thema’s connectie, balans, leiderschap, energie, verandering en zelfvertrouwen. We leren jou hoe deze principes jou helpen om de regie over jouw leven te pakken om jouw droomleven, jouw verlangens en jouw ambities waar te maken. Jouw leven leiden, op jouw manier. Stel je eens voor wat het zou betekenen als jij de regie zou pakken over je leven en de dingen zou gaan doen op een manier die helemaal bij jou past.

Wat levert het programma je op?

 • Je ontdekt wat voor jou echt belangrijk is en waar jij energie uit haalt
 • Je hebt je ambities en doelen duidelijk voor ogen
 • Je hebt een gebalanceerd stappenplan opgesteld waarmee je aan de slag kan
 • Je gaat bewust en vol zelfvertrouwen stappen zetten richting jouw droomleven
 • Je doet wat je zelf kunt, maar vraagt ook hulp waar nodig
 • Je durft nee te zeggen tegen de dingen waar je geen energie van krijgt
 • Je creëert een mindset om mee te gaan dansen door het leven
 • Je hebt een leuke groep gelijkgestemden om je heen om je successen mee te vieren
 • Je zelfvertrouwen heeft een flinke boost gekregen
 • Je zit lekkerder in je vel en hebt meer energie
 • Je bent trots op wie je bent en wat je doet
 • Je kijkt positiever naar je leven en voelt je dankbaar voor wat je hebt
 • Je sprankelt weer!

Praktische informatie

Doorlooptijd:
5 maanden

Dit traject bestaat uit:

– 6 dynamische live dagen
– 5 individuele coachsessies
– Toegang tot online leeromgeving
– Deelname online community
– Intakegesprek

Aantal deelnemers:
Maximaal 12 deelnemers

Locatie:
De live dagen vinden plaats in Utrecht.
De online leeromgeving en Q&A sessies zijn online toegankelijk.

Wanneer:
– Start: 29 augustus 2020

.

Programma

In het programma ‘Start moving’ gaan we via live dagen, individuele coaching en de online leeromgeving aan de slag met een zevental thema’s die jou gaan helpen de regie te nemen over jouw leven.

Dance Through Life Programma

Vind hier onder meer informatie over de verschillende thema’s:

1) Change: Start Moving

Het programma gaat van start met het thema ‘start moving’. In deze fase breng je in kaart wat je wilt bereiken met het programma en wat de noodzaak tot verandering is. Wat staat jou te doen de komende maanden?! Ook leer je de anderen kennen, die net als jij, in beweging willen komen en klaar zijn voor verandering.

2) Energy: Feel the fire

Dit blok staat in het teken van energie. Aan het einde van dit blok heb jij helder in beeld wat jouw energievreters en energiegevers zijn. Ook gaan we onderzoeken waar jouw passie en ambities liggen en kun je deze steeds beter formuleren. Je weet wat jouw waarden zijn en wat echt belangrijk is voor jou. De live dag tijdens dit blok zal ook lekker energiek zijn.

3) Confidence: Step into your power

Tijdens dit blok stap jij in jouw kracht. Doordat je heel helder in beeld krijgt wat jou jou maakt en wat je kwaliteiten zijn. Als je weet wat jouw superpowers zijn, kun je deze ook beter in gaan zetten. Ook ga je praktisch aan de slag om jouw dromen visueel weer te geven om zo jouw droomleven duidelijk in beeld te brengen. De eerste stap richting het waarmaken van deze dromen!

4) Leadership: Choreograph your life

Nu jij jouw ambities, doelen en dromen helder voor ogen hebt, ga jij hier tijdens dit blok steeds concreter vorm aan geven. Je stelt de nodige stappen op, waarbij jij helder voor ogen hebt wat jij hier allemaal voor nodig hebt om te kunnen slagen. Wat kun je al, wat moet je nog leren, wie kan jou helpen? Ook ga je de eerste stappen al zetten om van start te gaan met jouw droomleven.

5) Action: Take the lead and follow your heart

Je stappenplan is helder en je bent de eerste stappen richting jouw dromen aan het zetten. Daarbij kom je waarschijnlijk belemmerende gedachten tegen. Die gaan we tijdens dit blok herkennen en leren ombuigen. Aan het einde van dit blok denk je vrijer en flexibeler. Je leert je stappenplan aanpassen aan verschillende situaties en persoonlijke wensen. Jij hebt jouw ritme gevonden om volledig in balans jouw dromen te verwezenlijken. Stap voor stap.

6) Connection: Groove together

Het thema ‘Connection’ is tijdens het hele programma vertegenwoordigd. Wij geloven in de kracht van interactie en zijn dan ook van mening dat je elkaar kunt helpen en inspireren. Alle live dagen vinden plaats in groepsverband en daarnaast zijn er meerdere momenten waar je met elkaar aan de slag gaat. Zo vinden er Q&A sessies plaats, waar je contact hebt met de hele groep en is er een online community waar je elkaar kunt opzoeken. Samen sta je sterk!

7) Shine: Ready to dance the show of your life

Jij hebt ongelofelijk veel stappen gezet en dat mag gevierd worden! Sterker nog, dat moet gevierd worden, dat vergeten we nog weleens. Samen kijken we terug op de afgelopen 5 maanden en alle grote én kleine successen. Jij bent in het bezit van de nodige tools om duurzaam aan de slag te kunnen blijven gaan met jouw plannen. Jij bent klaar om de show van jouw leven te dansen en een waar feestje van de avond en jouw leven te maken!

Opbouw programma

In het programma ‘Start Moving’ ga je 5 maanden aan de slag om in beweging te komen en de choreograaf van jouw leven te worden. Dit doen we via live dagen, individuele coaching, en een online werkomgeving. De professionele coaches van Dance Through Life staan vanaf dag 1 klaar om jou te begeleiden tijdens de dynamische trainingen en de persoonlijke coaching. Dit doen we op een dynamische, actieve wijze om zoveel mogelijk uit het proces te halen.

Live Dag Dance Through Life

Live dagen

Tijdens de 6 inspirerende live dagen gaan we samen actief aan de slag met één van de thema’s. Door deze dagen samen met de andere deelnemers te beleven ontstaat connectie, waardoor je van en met elkaar kunt leren.

Wij geloven erg in de kracht van samen het proces doormaken en in dingen ervaren en doen. Daarom komen we tijdens deze dynamische dagen samen in beweging!

Coaching Dance Through Life

Individuele coachsessies

Gedurende de 5 maanden kun je 5 keer een individuele coachsessie inplannen met één van onze professionele coaches. Deze persoonlijke coachgesprekken kunnen jou ondersteuning bieden bij het in praktijk brengen van jouw inzichten en opdrachten.

Ook is er de gelegenheid om dieper in te gaan op de dingen die je tijdens het programma tegen komt. De coaches bieden een luisterend oor en een stok achter de deur om echte voortgang te maken.

Online leeromgeving Dance Through Life

Online leeromgeving

Het programma ‘Start moving’ bestaat uit verschillende blokken, met ieder een eigen thema. In de online leeromgeving staan opdrachten klaar waarmee je je kunt voorbereiden op de live dagen. Deze kun je thuis in je eigen tijd en op je eigen tempo doen.

De opdrachten zijn bedoeld om inzicht en kennis te verzamelen, zodat jij tijdens de live sessies praktisch aan de slag kunt gaan met de thema’s. In de online leeromgeving kun je de inzichten die je opdoet nog eens rustig bekijken en laten duidelijk je groei zien.

Dance Through Life Online Community

Online community

Omdat we erg geloven in de kracht van samen, is er een digitale community waar we tussen de live dagen in elkaar kunnen ontmoeten. 

Ook vinden er regelmatig Q&A sessies plaats waar je vragen aan ons en elkaar kunt stellen. Zo houdt je elkaar scherp en gemotiveerd.

Over ons

Onze missie is om iedereen dansend door het leven te laten gaan, door mensen te bewegen het beste uit zichzelf en het leven te halen. Dansend door het leven gaan is voor ons: genieten van de kleine dingen, een gevoel vrijheid, balans tussen lichaam en geest, in een flow zitten en de regie nemen over je eigen leven. We brengen mensen samen, omdat we geloven in de kracht van interactie. Ons doel is je inspireren om fysiek en mentaal in beweging te komen. Dit alles in een open, ontspannen sfeer waar je volledig jezelf kan zijn.

Wij zijn drie professionele trainer-coaches die de krachten bundelen uit verschillende disciplines om jou de regie te laten nemen over jouw werk en leven. Met bezieling staan we klaar om jou te laten bewegen.

Data en locatie

Meerdere keren per jaar starten we het programma ‘Start Moving’, zodat er altijd een goed moment is om te starten. Het eerstvolgende programma start augustus 2020

Start augustus 2020

 • Intakegesprek: Juli - Augustus
 • Live dag Change: Zaterdag 29 augustus 2020
 • Live dag Energy: Zaterdag 26 september 2020
 • Live dag Confidence: Zaterdag 24 oktober 2020
 • Live dag Leadership: Zaterdag 21 november 2020
 • Live dag Action: Zaterdag 19 december 2020
 • Live dag Showtime: Zaterdag 16 januari 2021 Avond
 • Webinar Connection: 9 september / 7 oktober / 4 november / 2 december / 30 december 2020
 • Individuele coachsessies: Plannen we per deelnemer

Start september 2020

 • Intakegesprek: Augustus
 • Live dag Change: Zaterdag 12 september 2020
 • Live dag Energy: Zaterdag 10 oktober 2020
 • Live dag Confidence: Zaterdag 7 november 2020
 • Live dag Leadership: Zaterdag 12 december 2020
 • Live dag Action: Zaterdag 9 januari 2021
 • Live dag Showtime: Zaterdag 23 januari 2021 Avond
 • Webinar Connection: 23 september / 21 oktober / 18 november / 23 december / 14 januari
 • Individuele coachsessies: In te plannen in overleg

Locatie

Live dagen
De live dagen zullen plaatsvinden in Utrecht, lekker centraal in het land. Omdat we een dynamisch programma hebben, maken we gebruik van meerdere locaties. Voordat de live dag zal plaatsvinden zullen we duidelijk communiceren waar je verwacht wordt en hoe dit te bereiken zal zijn met fiets, auto en openbaar vervoer.

Online omgeving
Een gedeelte van het programma zal online plaats vinden. Lekker makkelijk dus als je bijvoorbeeld net even op vakantie bent.

Investering

Het programma van Dance Through Life is allereerst natuurlijk een investering in jezelf. Jij zet hier stappen om jouw doelen en ambities te verwezenlijken. Dit gaat gepaard met een investering van tijd, geld en energie om aan jouw persoonlijke ontwikkeling te werken. Samen zorgen we ervoor dat jij dansend door het leven gaat!

Het programma is inclusief:
Toegang tot de online leeromgeving
Deelname aan de inspirerende live dagen (Inclusief lunch en koffie & thee)
5 één op één coachgesprekken
Q&A sessies
Toegang tot de online Dance Through Life community
Het Dance Through Life werkboek
Een dosis energie en plezier

Fiscale regelingen
Als je een opleiding, coachprogramma of training voor je beroep of toekomstige beroep volgt, dan mag je uitgaven hiervoor, zoals lesgeld, onder bepaalde voorwaarden aftrekken als persoonsgebonden aftrek. In 2020 zijn studiekosten nog aftrekbaar. Informeer bij de belastingdienst wat de mogelijkheden zijn voor jou. Ook zijn er werkgevers die dergelijke trajecten financieren, informeer wat daarvoor de mogelijkheden zijn bij jouw werkgever.

Aanmelden

Ben jij klaar om van start te gaan? Om nu echt de regie over jouw leven te pakken en de choreograaf van jouw leven te worden? Klinkt het programma als muziek in de oren en is dit precies wat jij nodig hebt? Meld je dan nu aan voor ‘Start Moving’! Vul het aanmeldformulier in en dan nemen wij contact met jou op.

Ben je er nog niet helemaal uit of dit programma precies is wat jij zoekt? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een oriëntatiegesprek, waar wij antwoord geven op jouw vragen!

Alles nog even op je gemak doorlezen? Vraag dan direct de brochure met alle informatie over dit veelzijdige en dynamische programma aan.

.

Veelgestelde vragen

De missie van Dance Through Life is om mensen dansend door het leven te laten gaan. Dansend door het leven is voor ons een metafoor voor een gelukkig leven, waarin je in flow bent en zelf de regie neemt over jouw leven. Wel zijn onze boosts en live dagen in het programma actief en dynamisch. Verwacht niet de hele dag in je stoel te zitten!

Ja zeker! Wij starten meerdere keren per jaar met het programma ‘Start Moving’. Laat ons weten dat je interesse hebt, zodat we jou op de hoogte kunnen houden wanneer de volgende begint.

Dat kan! Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of plan een gesprek in met één van onze coaches. We denken graag met je mee! Gratis droomlevengesprek aanvragen.

Iedereen die in zijn toekomst wil investeren is welkom. Neem contact met ons op, neem deel aan ons webinar of plan een gratis droomlevengesprek.

We beginnen met een telefonisch intakegesprek. Tijdens dit gesprek maken we kennis met elkaar. Ook kunnen we samen bespreken of dit het juiste traject voor jou is, om teleurstelling te voorkomen.

We kiezen er heel bewust voor om de tijd te nemen voor live dagen. Met een hele dag kun je echt de diepte in. Ook zijn de live dagen belangrijk om elkaar beter te leren kennen. Door het actieve, afwisselende programma houden we de energie hoog. Ook zullen we tussendoor de tijd nemen om even bij te komen onder het genot van een lekkere lunch.

Echte verandering heeft tijd nodig. Patronen die jaren zijn ingesleten, worden niet zomaar doorbroken. Het programma is zo opgebouwd, dat je stap voor stap naar een nieuwe toekomst gaat werken. Door de tijd te nemen voor verandering behaal je de meest duurzame resultaten.

Jazeker! Iedereen is welkom. Er doen zowel mannen als vrouwen mee aan onze evenementen en programma’s.

Als je op dit moment in een burn-out zit of overspannen bent, raden we je aan om eerst aandacht te besteden aan herstel. Als het weer beter met je gaat, is het juist heel goed om aan het programma deel te nemen en aan een nieuwe toekomst te gaan bouwen. Ook om klachten in de toekomst te helpen voorkomen, door een leven te creëren wat echt bij jou past.

Dat zou zomaar kunnen. Veel werkgevers hebben een budget beschikbaar voor ontwikkeling. Ga het gesprek aan en bespreek de mogelijkheden.

In jezelf investeren is zeker spannend. Maar uit eigen ervaring weten wij hoe belangrijk het is om in  jezelf en je toekomst te investeren. De regie nemen over jouw leven is een proces wat tijd en geld kost, maar wat je heel veel zal brengen. Ook is dit een eenmalig investering waarmee je ook voor de toekomst de tools in handen krijgt om de regie vast te houden. 

Wij denken graag met jou mee over de mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op om de opties te bespreken.

Tijdens het programma van vijf maanden vinden 6 live dagen plaats, wat neerkomt op ongeveer 1 dag per maand. Elke week staat er een opdracht klaar in de online leeromgeving. Deze opdrachten kun jij in jouw eigen tijd maken, of dat nu in de trein is of lekker op een terrasje, it’s up to you!

Ben jij klaar voor een leuker leven waarin jij de regie neemt en waar jij dansend door het leven gaat?